Lyömättömät

SolosenKosolan ja Xmiehen muodostama Lyömättömät on todellakin nimensä veroinen rap-kokoonpano. Jokaisella kolmikon jäsenellä on nimittäin omat, vuosien saatossa huippuunsa hioutuneeet erityistaitonsa. Esitti yhtye sitten omaa tuotantoaan, jäsentensä soolomateriaalia, improvisoitua räppiä, beatboxausta tai timanttista dj-toimintaa. Lyömättömien takuutiputtava meininki on vienyt heidät keikkalavojen ohella aina radio- ja TV-kanaville asti.

Tällä hetkellä kolmikko kiertää Suomea syksyllä 2022 ilmestyneen ”Edelleen”-albumin tiimoilta. Kyseessä on monipuolisen ajaton ja samalla yhtä lailla ajassa kiinni oleva järkälemäinen pitkäsoitto, jonka ilmestymistä ehdittiin odotella noin yhdeksän vuoden ajan. Lyömättömät onnistui kuitenkin lunastamaan valtavat odotukset. ”Edelleen” on yksi viime vuoden merkittävimmistä suomenkielisistä rap-julkaisuista.

Solonen ehti julkaista ensimmäiset omakustanteensa ja voittaa räpin Suomen mestaruuden jo ennen parikymppisiään. Vuonna 2009 ilmestynyttä virallista debyyttialbumia, ”Harmaanaaman kirous”, pidetään yleisesti yhtenä kotimaisen rap-musiikin klassikkolevyistä. Lyömättömien ja soolouransa ohella tämä ilmiömäinen vapaatyylittelijä on vaikuttanut mm. sellaisissa kollektiiveissa kuin Avaintekijät, Konala Cartelli sekä Narcotic.

Freestylet lähtee yhtä lailla luonnostaan suvereenisti myös Kosolalta, mutta räppäämisen lisäksi tämä taikuri on erikoistunut beatboxaamiseen ja hanskaa myös tuottamisen. Itse asiassa kyseessä on peräti kaksinkertainen beatboxaamisen Suomen mestari! Räppärivirtuoosit Solonen ja Kosola ovat julkaisseet duona esimerkiksi ”Kolmetoista kertaa kovempi ku kukaan” -pitkäsoiton sekä ”XX EP:n”, joiden pohjalta tag teamin saumattomasta yhteistyöstä ei ole jäänyt kysyttävää.

Koko homman selkärankana toimii tuottelias Xmies, joka on kunnostautunut musiikin saralla niin dj:n kuin tuottajankin ominaisuudessa. Hänen materiaaliaan on julkaistu lukuisilla eri kotimaisilla ja ulkomaisilla levy-yhtiöillä, esimerkkinä vaikkapa ensimmäinen kansainvälinen major-julkaisu vuonna 1997 Virgin Recordsille. Hänen biiteilleen ovat sylkeneet niin Asa ja Paleface kuin myös JVG ja Pyhimys. Hallussa on lisäksi oma levy-yhtiö Blammo! Records sekä sävellystyöt aina elokuvaproduktioista mainosmaailmaan.

Yhtye

Kosola, MC
Solonen, MC
Xmies, DJ ja tuottaja

Katso

Kuuntele