Juno

Vuosituhannen vaihteesta lähtien räpännyt Juno on yksi kotimaisen rap-musiikin arvostetuimmista ja tunnistettavimmista nimistä. Taitava tekijä on pitänyt johdonmukaisesti kiinni omasta tyylistään, jonka myötä menestystä tulee edelleen. Hänen tuoreimmat albuminsa ”Eden” ja ”Henkosii & henkevii” julkaistiin Sony Musicin kautta loppukeväästä 2023.

Uusista julkaisuista ”Henkosii & henkevii” on puhdas vanhan koulukunnan räppilevy, jolla vierailee yhteisöllisesti lukuisia muita rap-nimiä pitkän linjan veteraaneista tuoreisiin tulokkaisiin. ”Eden” on puolestaan hieman genrerajattomampi kokonaisuus, jonka omakohtaiset, sulavasti kirjoitetut kappaleet osoittavat hyvin Junon kehityksen myös biisintekijänä.

Junon edellinen levy ”Katumuksen sakramentti” ylitti kevyesti platinarajan, toi räppärille kaksi Emma-ehdokkuutta ja suorastaan pursusi hittejä (nimikkobiisin lisäksi mm. Tyhjää, Hätäraketteja, Älä muuta mitään, Sulle ja sulle, Vaikutuksen alainen). Katalogia riittää toki muutoinkin. Juno on ehtinyt julkaisemaan albumeita niin soolona kuin lukuisissa eri kokoonpanoissa.

Vuosien varrella hän on vaikuttanut mm. Elokuu-yhtyeessä, Hotelli Vantaa -projektissa, Hulabaloo-duossa, SMC Lähiörotat -kollektiivissa sekä Kuohu-nimisessä triossa. 2020-luvun alussa hän teki Palefacen ja Laineen Kasperin kanssa tapahtuma-alan ahdingosta kertoneen, Kotimaanavun keräystä tukeneen biisin Huominen. Räppärin tunnetuimpiin soolobiiseihin lukeutuvat mm. Kuuluuks, Karkumatkalla, Levyttävä artisti ja Sinä päivänä lopetan.

Musiikkiuransa lisäksi Junoa on nähty myös valkokankaalla. Hän näytteli pääroolia Antti J. Jokisen jengidraamassa ”Pahan kukat”. Leffa voitti parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain elokuvajuhlilla vuonna 2016. Nuorempana Juno pyöritti levy-yhtiötä, jonka kautta antoi tilaisuuksia muille artisteille. Hänet tunnetaankin tämän johdosta mm. JVG:n alkutaipaleen taustalta!

Katso

Kuuntele