Juno

Vuosituhannen vaihteesta lähtien räpännyt Juno on takonut viime vuosina hittejä kuten Katumuksen sakramentti, Tyhjää, Hätäraketteja, Onnellinen, Älä muuta mitään sekä Vaikutuksen alainen. Kaikki mainitut kappaleet ovat viihtyneet pitkään mm. Suomen TOP 50 -listalla Spotifyssa. Ei ollutkaan yllätys, että Junon tuorein albumi ”Katumuksen sakramentti” ylitti kevyesti platinarajan ja toi tekijälleen myös kaksi Emma-ehdokkuutta.

Katalogia riittää toki muutoinkin. Juno on ehtinyt julkaisemaan albumeita niin soolona kuin lukuisissa eri kokoonpanoissa. Vuosien varrella hän on vaikuttanut mm. Elokuu-yhtyeessä, Hotelli Vantaa -projektissa, Hulabaloo-duossa sekä SMC Lähiörotat -kollektiivissa. Tuorein projekti tällä rintamalla on LEOn ja Väinöväinön kanssa muodostettu yhtye Kuohu, jonka debyyttisingle Kevyet kullat ilmestyi alkuvuodesta 2021. Räppärin tunnetuimpiin soolobiiseihin lukeutuvat mm. Kuuluuks, Karkumatkalla, Levyttävä artisti ja Sinä päivänä lopetan.

Musiikkiuransa lisäksi Junoa on nähty myös valkokankaalla. Hän näytteli pääroolia Antti J. Jokisen jengidraamassa ”Pahan kukat”. Leffa voitti parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain elokuvajuhlilla vuonna 2016.

Katso

Kuuntele