Heviteemu

Capitol Recordsille levyttävä Heviteemu julkaisi debyyttialbuminsa ”Pahoinvoiva sukupolvi” keväällä 2023. Kokonaisuus on alusta loppuun artistin itsensä käsialaa. Hän nimittäin säveltää, sanoittaa, sovittaa, tuottaa ja miksaa musiikkinsa itse.

Tummanpuhuva ja elämää pohtiva esikoislevy on löytänyt hienosti kuulijansa. Levy sisältää mm. kultaa striimanneen Vaikeeta-hitin, Mouhouksen kanssa tehdyn Paholainen pukeutuu Pradaan -bängerin sekä Samuli Edelmannin ja Jipun yhteisbiisistä tehdyn loistavan uudelleenversioinnin Kaunis melankolia (Pimeä onni). Levyllä vierailevat myös costee, SINI YASEMIN ja whereismike.

YleX Läpimurto 2021 -listauksessakin huomioitu Heviteemu on emovaikutteisen musan suurlähettiläs. Turkulaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt artisti operoi vaikutteiden suhteen hyvin laajalla skaalalla. Hän aloitti rumpujen soiton metallibändissä jo 6-vuotiaana. Myöhemmin artistin elämään tuli vahvasti kitaransoitto ja laulaminen brittiläisen poprock-musiikin kautta. Toisaalta hänen tuotannossaan voi kuulla elementtejä myös rap-musiikin eri alalajeista.

Oman soolouransa ohella Heviteemu on Emma-ehdokkuudella tunnustettu tuottaja ja biisinkirjoittaja. Hänen työtään on kuultu mm. SANNIn, JVG:n, Anna Puun ja Olavi Uusivirran, Mouhouksen, Anssi Kelan sekä erityisesti costeen kappaleilla. Tämän lisäksi artistin on voinut bongata vierailevana tähtenä muutamankin esiintyjän livekokoonpanosta kitaristin ominaisuudessa.

Katso

Kuuntele