Hanna Pakarinen

Universal Musicille levyttävä Hanna Pakarinen tunnetaan kautta aikain ensimmäisenä ja ehdottomasti legendaarisimpana Suomen Idolsin voittajana. Hänen kruunajaisiaan seurasi TV:n välityksellä peräti 1,6 miljoonaa katsojaa. Entistä isompien miljoonayleisöjen eteen Pakarinen nousi vuonna 2007, jolloin upeaääninen artisti edusti Suomea Euroviisuissa, harvinaisesti vieläpä kotikentällä Helsingin Hartwall Arenalla.

Sooloalbumeillaan kulta- ja platinarajoja rikkoneesta Hanna Pakarisesta on huokunut läpi hänen uransa ajan jättiläismäinen palo musiikkia kohtaan. Hän on suunnannäyttäjä, jonka esimerkillä on ollut iso vaikutus monen uuden aallon tähtinimen polkuun. Sukupolvien yli ulottuva arvostus on vain kasvanut sen jälkeen, kun Pakarinen päätti kahdeksan vuoden julkaisutaukonsa syksyllä 2021.

Paluun jälkeiset singlet Sun aika tulee vieläVuoretkin murtuu, Elämä on elämää ja Täydellinen myrsky toimivat osuvina esimerkkeinä Pakarisen suurenmoisuudesta artistina. Tyrmäävät tulkinnat yhdistyvät koskettaviin teksteihin ja kauniisiin sävellyksiin. Hän tekee kappaleensa tätä nykyä yhdessä Kristiina Wheelerin kanssa.

Esiintymislavoilla Hanna Pakarinen pääsee lopullisesti irti. Keikat ryöstäytyvät usein melkoiseksi best of -ilotulitukseksi, sillä katalogia tyylikkäistä pop- ja rock-hiteistä riittää. Settilistalle on tunkua uran englanninkieliseltä alkutaipaleelta, leffatunnareista, 2010-luvun taitteen suomenkielisiltä albumeilta sekä luonnollisesti täysin tuoreesta materiaalista.

Katso

Kuuntele