Xmies

Rap- ja tanssimusiikin moniosaaja, DJ sekä tuottaja Xmies on julistanut funkin ja breakbeatin ilosanomaa jo yli 20 vuotta. 80- ja 90-luvun Amiga-mod/chiptune scenestä lähtöisin olevan Xmiehen dekit tuuttaavat tällä hetkellä maailmalle muun muassa räppiä, funkkia, breaksia, housea, träppiä ja drum & bassia. Tai yleisesti vaan jäätävää bassoa.

Viimeisen 10 vuoden aikana hän on esiintynyt useita kertoja kaikkien suurimpien (ja vähän pienempienkin) festivaalien päälavoilla, kuten Provinssi, Ilosaarirock, Ruisrock, Blockfest, RMJ tai vaikkapa Flow.

Xmies on levyttänyt ja tuottanut materiaalia lukuisille eri levy-yhtiöille, alkaen hänen ensimmäisestä ulkomaisesta major-julkaisustaan vuonna 1997 Virgin Recordsille (Mizz Maya: Give It Up (Electrosphere Modem Mix)), jonka jälkeen hän on julkaissut muun muassa sellaisten kotimaisten kautta kuten Monsp Records, Yellowmic Records, Warner Music Finland, Exogenic Records, Sony Music Finland, Skill Street Entertainment, 3rd Rail Music ja Roihis Musica.

Alkuvuodesta 2017 eteenpäin hän on pyörittänyt myös omaa levy-yhtiötään, nimeltä Blammo! Records.

Hänen musiikkiaan on käytetty useasti muun muassa TV-ohjelmissa, mainoksissa, elokuvissa, radio-ohjelmissa, YouTube-videoissa ja esimerkiksi näytelmien trailereissa.

Xmies on työskennellyt kotimaisten artistien ja instanssien kanssa, kuten esimerkikisi Asa, Paleface, J. Karjalainen, JVG, Pyhimys, Juno, Tommishock, Hannibal, Chydeone, Sere, Tommy Lindgren, Madventures, Iso H, Notkea Rotta, Julma H, Haamu, Jodarok, Kube, Särre, Stepa & Are, Steen1… lista on käytännössä melkein loputon.

Vuodesta 2014 mies on luotsannut YleX:n lauantai-illoissa suosittua “Lyömättömät” freestyle-mixshow’ta yhdessä vapaatyylin mestarien Solosen ja Kosolan kanssa, joiden kanssa hän myös muodostaa saman nimisen yhtyeen. Lyömättömät villitsee kansaa omintakeisella tyylillään yöelämässä ympäri Suomen, lähes joka viikonloppu, jo kahdeksatta vuotta.

Tämän lisäksi Xmies, Solonen, Kosola, Jodarok, ja Särre muodostavat Suomen suurimman ja kauneimman freestyle rap -komiikkashow’n, nimeltä Freerap.

Sanalla sanoen, mikään tanssimusiikin kolkka ei ole hänelle vieras. Missä Xmies on, siellä on bileet.

Kuuntele