Nopsajalka

Kotimaisen rytmimusiikin pioneeri Nopsajalka on ehtinyt tehdä yli kahdenkymmenen vuoden menestyksekkään uran, joka jatkuu 2020-luvulla entistä vahvempana. Sony Musicille levyttävältä monipuoliselta artistilta on nimittäin lupa odottaa uutta albumia, jolta on jo saatu ensinäytteinä singlelohkaisuja kuten tarttuva Kosketukseen sekä Chisun kanssa tehty Sydän sydän.

Nopsajalan musiikilliset juuret ulottuvat 1990-luvun loppupuolelle suomalaisen reggae-musiikin läpimurtoon. Tuolloin hän vaikutti mm. legendaarisessa Soul Captain Bandissa, jonka albumi ”Jokaiselle tulta” on ensimmäinen kultarajan rikkonut suomenkielinen reggae-levy. Vuosien varrella Nopsajalkaa on kuultu myös muissa kokoonpanoissa kuten Elokuu, Kapteeni Ä-ni ja Salamaryhmä.

Vuonna 2006 ilmestynyt ”Tontilla taas” -pitkäsoitto toimi artistin esiinmarssina soolouralle. Levyllä yhdistellään taitavasti niin dancehallia, reggaeta kuin räppiäkin, minkä johdosta teos on muodostunut tuon ajan merkittäväksi julkaisuksi sarallaan. Suurelle yleisölle Nopsajalka lienee parhaiten tuttu moninkertaista platinaa striimanneesta, edelleen kuuden vuoden jälkeen radioiden soitetuimpien kappaleiden listalle pomppaavasta Lupaan olla -hitistä. Platinaa on striimannut myös Nosta mua -biisi.

Oman soolouransa ohella Nopsajalka on tehtaillut hittejä myös muille artisteille. Siinä sivussa omakin sanoma ja visio ovat jalostuneet niin, että uudelleensyttynyttä kipinää musiikintekoa kohtaan on vaikeaa olla huomaamatta.

 

Katso

Kuuntele